Ratno Vazduhoplovstvo i Protivvazdusna Odbrana (RV i PVO) SFRJ je nestalo na isti nacin kao i sto je nastalo......u pepelu rata koji je zadesio prostore brdovitog Balkana pocetkom 90-tih godina proslog stoljeca.

U isto vreme nestale su i institucije kroz koje su prosle skoro sve generacije pilota koji se sada nalaze, kako u novonastalim vazduhoplovstvima, tako i sirom sveta.  Ne ulazeci u politicku pozadinu ratnih zbivanja ova stranica ce pokusati da ozivi uspomene na zivot i rad pilotskog i vazduhoplovno-tehnickog sastava tog nekad ponosnog vazduhoplovstva.

Nadam se da cete, citajuci ove stranice, virtuelno dotaknuti deo nebeskog plavetnila koje i dan danas zivi u meni i mojim kolegama.

Uzivajte u poseti.........

Tony Lovrich - Lovre

Januar 2005: ABG ulazi u 4-tu godinu postojanja. Zahvaljujuci svesrdnoj pomoci svih clanova foruma uspjeli smo tokom tog vremena da sakupimo impozantnu kolicinu podataka o vazduhoplovstvu na prostorima Balkana i tako ih sacuvamo od zaborava za neka buduca pokoljenja. U mailboxu za Januar 2005 naci cete neke nove fotografije koje su pristigle u proteklom mjesecu kao i fotografije iz Svedske koje je poslao moj klasic Miklavz. Na istom mjestu mozete pronaci i zabranjenu knjigu "Vojna Tajna".

Stranica sa .pdf materijalom je opet pustena u rad i rotacija ponudjenog materijala vrsiti ce se jednom mjesecno. I dalje vas molim da budete razumni i ne forsirate skidanje svih materijala odjednom jer cu u protivnom biti prinudjen da opet obustavim distribuciju istih.

Galeb za FS2002/2004 mozete skinuti ovdje.

 

I dalje pozivam sve posjetioce Avijacije Bez Granica da prelistaju svoje licne albume i posalju nam fotografije vezane avijaciju i oruzane snage na prostorima bivse Jugoslavije, a koje bi zeleli da se objave na sajtu. Fotografije iz vojske, iz aero-klubova, sa parada, aeromitinga, stare i nove, crno-bijele ili u boji, skenovi iz starih Frontova, itd.....itd......, sve je to vrijedno da se sacuva od zaborava i objavi da bi neki novi klinci vidjeli kako smo nekada zivjeli i radili.

Copyright © AvijacijaBezGranica2002-2005. All rights reserved.
Slike, tekstovi i ostali podaci sa ovog sajta se ne mogu kopirati i koristiti u bilo kom smislu bez dozvole vlasnika.
Photos or any textual material from this site cannot be copied or used in any manner without permission of it's rightful owners.